Olukord halveneb: Tais koopas lõksus olevad noorjalgpallurid pidid liikuma veel sügavamale maa alla

Seitsmesed

Tais koopasse lõksu jäänud noorjalgpallurid koos treeneriga olid sunnitud liikuma koopas sügavamale, sest nende esialgne asupaik täitus veega, kirjutab Daily Mail.

Poisid pidid liikuma koopas peaaegu 200 meetrit oma esialgsest asukohast sügavamale.

Ligi kaks nädalat Tais koopas lõksus olnud poiste väljatoomiseks käivad ulatuslikud päästetööd, mida raskendavad vihmasajud.

Üleujutatud koobastikust pumbatakse välja vett, et poistel oleks võimalik enam kui kilomeetri pikkusest koopast ilma sukeldumata väljuda. Praeguseks hetkeks on välja pumbatud 128 miljonit liitrit vett.

Veetase alaneb igas tunniga aga vaid ühe sentimeetri võrra, mistõttu on Chaing Rai provintsi kuberner nimetanud päästetöid võidujooksuks veega. Kui veetaset piisavalt alandada ei suudeta, peavad poisid koopast väljapääsemiseks sukelduma. 

Eriväelastest sukeldujad õpetavad ujumisoskuseta noormehi sukelduma, aga käänulise koobastiku näol on tegemist väga keeruka sukeldumispaigaga.

Isegi kogenud sukeldujatel võtab koopa sissepääsust poisteni jõudmine aega kuus tundi. 

Kaksteist 11-15 aastast poissi ja nende jalgpallitreener läksid Tham Luang Nang Noni koopasse 23. juunil. Koobas on kohalik turistiatraktsioon, kuid vihmahooajal juunist oktoobrini on osa koopast kohati vee all.

Kommentaarid puuduvad