Kaks Venemaa lennukit rikkusid Eesti õhupiiri

Seitsmesed

Esmaspäeva lõuna ajal sisenesid umbes tunniajase vahega Vaindloo saare piirkonnas ilma loata Eesti õhuruumi kaks Venemaa riiklikku lennukit.

Lennukid A319 ning IL-96 viibisid Eesti õhuruumis vähem kui minuti, teatas kaitseväe peastaap. Lennukite transponderid olid sisse lülitatud, kuid lennuplaane ei olnud esitatud. Lennukitel ei olnud raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Välisministeerium kutsus teisipäeval välja Venemaa saatkonna esindaja ja andis üle noodid.

Venemaa lennukid on tänavu Eesti õhupiiri rikkunud kokku kuus korda.

Eelmisel nädal rikkusid Venemaa lennukid Eesti õhupiiri kahel korral.

Eelmise nädalal neljapäeva lõuna ajal sisenes Vaindloo saare piirkonnas ilma loata Eesti õhuruumi Venemaa relvajõududele kuuluv lennuk IL-76. Lennuk viibis Eesti õhuruumis vähem kui minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud, kuid lennuplaani ei olnud esitatud. Lennukil ei olnud raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Eelmise nädala teisipäeval sisenes Vaindloo saare piirkonnas ilma loata Eesti õhuruumi Venemaale kuuluv lennuk IL-96. Lennuk viibis Eesti õhuruumis vähem kui minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud, kuid lennuplaani ei olnud esitatud. Lennukil ei olnud raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Kommentaarid puuduvad