Rootsis süüdati ööl vastu teisipäeva sadakond autot

Seitsmesed

Ööl vastu teisipäeva süüdati Rootsis ligi sada autot, neist vähemalt 80 riigi lääneosas, kirjutas ajaleht Aftonbladet teisipäeval, politsei kahtlustab, et tegemist oli koordineeritud rünnakuga enne peatseid üldvalimisi, vahendab BNS.

Ühel süütamispaigal tehtud video põhjal olid süütajateks tumedas riides noored. Enamik autosid süüdati Göteborgis ja Trollhättanis, mitu autot põletati ka Stockholmis ja Uppsalas.

Politsei teatel ei ole neil andmeid vägivallalaine motiivide kohta, kedagi kinni peetud ei ole. Politsei kõneisiku Hans Lippensi sõnul võidi süütamine organiseerida sotsiaalmeedia kaudu, korrakaitsjad on teinud kindlaks mitme isiku seose põlengutega.

Rootsi peaminister Stefan Löfven mõistis raadiousutluses vägivalla teravalt hukka.

"Olen maruvihane. Minu küsimus süütajatele on: mida kuradit te enda meelest teete?" ütles Löfven riigiraadiole. "Te rikute kõik ära iseenda, oma vanemate ja naabruskonna jaoks." Peaministri sõnul tundus süütamiste laine "väga koordineeritud, peaaegu nagu sõjaväeline operatsioon".

Opositsiooniliste Mõõdukate juht Ulf Kristersson ütles Facebooki-kommentaaris, et Rootsi on pidanud liiga kaua "sääraseid asju" taluma. "Sellele tuleb nüüd lõpp teha," kirjutas opositsioonipoliitik.

Kommentaarid puuduvad