Vatikan: paavst rahuldas veel kahe Tšiili piiskopi lahkumisavalduse

Seitsmesed

Paavst Franciscus rahuldas veel kahe Tšiili katoliku kiriku piiskopi lahkumisavalduse ajal, kui Lõuna-Ameerika riigi võimud uurivad laste seksuaalse ärakasutamise juhtumeid kirikus, teatas Vatikan reedel, vahendab BNS.

Tšiili prokurörid teatasid augustis, et uurivad 119 alaealiste seksuaalse ärakasutamisega seotud juhtumit, mis on toime pandud alates 1960. aastatest. Uurimise all on 167 piiskoppi, preestrit ning katoliku kiriku lihtliiget, lisasid prokurörid.

Tšiili katoliku kirikut tabas lasteahistamise skandaal 2010. aastal, kui avastati, et kirik varjas laste väärkohtlemist, mille pani 1980. ja 90. aastatel toime mõjuvõimas preester Fernando Karadima.

Mõne analüütiku sõnul on Tšiili pikaajaline traditsioon kiriku mitteallutamisest tsiviilseadustele aidanud vaimulikkonnas õilmitseda karistamatusel ja kinnimätsimistel.

Franciscius on seksuaalse ärakasutamise ohvrite ees vabandanud ning tunnistanud pärast 2300-leheküljelise aruande lugemist väärkohtlemisest  Tšiili katoliku kirikus, et on ka ise juhtumi käsitlemisel vigu teinud.

Kommentaarid puuduvad