Orienteeruja Raido Mitt: EOK siseringis on väärkohtlemise juhtumeid veelgi olnud, aga oleme need ise ära lahendanud

Duubel

Viimase kuu aja jooksul on avalikkuseni jõudnud mitmeid juhtumeid, kus treenerid on alaealisi sportlasi ahistanud ja väärkohelnud. Kõik juhtumid on olnud väga jahmatavad, aga tekitavad omakorda küsimuse, kui palju on selliseid juhtumeid, millest me midagi kuulnud ei olegi. Nende sündmuste valguses kutsub Eesti spordirahvas olümpiakomitee eestvedamisel kõiki väärkohtlemise vastu võitlema ja seda märkama. Saskia Alusalu ja Raido Mitt avaldavad, kuidas laste sportimist turvalisemaks muuta.

Saskia tunnistab, et kõik avalikuks tulnud ahistamise juhtumid ei aita sugugi kaasa niigi negatiivsele eesti spordi mainele ja üldmulje on väga kurb. "Treeneri töö on tegelikult vastutusrikas ja alaväärtustatud ja tasustatud," nendib ta.

Küll aga toob ta välja, kuidas näiteks maakohtades viivad treenerid lapsi peale trenne koju ja eks ikka vahel jääb mõni laps siis ka treeneriga üksi ja ei saa kontrollida, mis juhtub.

Raido tunneb sama. "See on spordimainele kahetsusväärne, et sellised juhtumid on aset leidnud. Õnneks pole neid aga nii palju, et iga päev mõni üles tuleb," räägib ta.

EOK töötab igapäevaselt selle nimel, et selliseid juhtumeid ennetada. "Siseringis on sääraseid juhtumeid veel olnud, aga oleme ära lahendanud," sõnab ta.

Saskia sõnul ei ole kõik juhtumid alati must-valged ja oluline on kuulata mõlemat poolt. "Enne, kui süüdistame ja mutta kellegi tambime, tuleb tõsiselt süveneda," leiab ta. "Me peaksime keskenduma sellele, kuidas läbi spordi ja liikumise eelkõige elurõõmu leida ja innustada noori liikuma!"

Värskelt käimaläinud Märka kampaania eesmärk ongi kutsuda üles inimesi väärkohtlemist märkama ja sellest teada andma. "Negatiivsust on niigi palju, aga sport on nii äge ja see peaks eriti keerulisel ajal oluline olema," tunnevad sportlased.

Vaata täispikka intervjuud videost

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11542445[/embed]

Kommentaarid puuduvad