Hanna Martinson ja Mari-Leen Albers: viskame toitu ära vaid siis, kui see on halvaks läinud ja ei kõlba süüa

Duubel

Eestlased on andekad mitmes valdkonnas ja mitte vaid heas mõttes. Nimelt oskavad eestlased väga hästi ka toitu raisata, olles selles Euroopas lausa esikohal. Keskmiselt visatakse igal aastal ära ligikaudu 187 kg toitu ühe inimese kohta. Hanna Martinsonil ja Mari-Leen Albersil on nippe, kuidas toidu äraviskamist vähendada.

Martinsoni sõnul ei tohiks inimesed nii palju toitu ära visata. ”Inimesed, miks te viskate nii palju toitu ära? See on tõesti hirmutav. Viskan toitu üsna vähe ära, tofu pidin ära viskama, sest see jäi kahe silma vahele,” rääkis ta.

Albers avaldas ühe hea nipi, kuidas kuupäeva ületanud toitu kasutada. ”Üldiselt ostan põhiasju, väga vähe jääb midagi alles. Üks näide on 31. märtsi kuupäevaga kodujuust, millest eile tegin salatit, sest see oli koguaeg külmas. Viskan ära vaid siis, kui maitsen toitu ja see on reaalselt halvaks läinud. Kui kardad, siis sega hakklihaga kokku ja tee kotlette. Siis on nagu küpsetatud kohupiim,” kommenteeris naine.  

Ka Martinsonil oli üks hea nõuanne: ”üleküpsenud banaanid on minu jaoks liiga magusad, aga banaani leiba, pannkooke ja smuutit on nendest hea teha. Külmunud banaan töötab nagu jäätis.”

Kuna Albers on pereinimene, siis laste jaoks on välja töötatud kindel süsteem. “Meil on probleem, sest laps tahab midagi muud süüa, aga ma ei tee mitmeid erinevaid variante. Kui laps ei soovi süüa, jääb ta söömata,” ütles saatekülaline.

Kuidas käituvad Martinson ja Albers poes? ”Tühja kõhuga teen rohkem emotsioonioste, seega on nimekiri oluline. Kikerherned ja tomatikonservid on mul alati kapis. Tasub kaks sammu ette mõelda,” sõnas Martinson. ”Käige e-poes, siis ei näe asju, mida ei ole vaja osta. Tean alati, mida poe erinevatest osakondadest võtta. Reisidelt toon kaasa kohalikke maitseaineid,” lisas Albers.

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11553810[/embed]

Kommentaarid puuduvad