Jõutõstja Gert Koovit: taimetoidu tõttu pääsesin liigesvaludest ja taastumine läks kiiremaks

Duubel

Üks võimalus, kuidas õnnetunnet kogeda, on teha trenni. Seda, et trenn ja jõutõstmine teevad õnnelikuks, oskab kinnitada ka personaaltreener ning Eesti meister klassikalises jõutõstmises Gert Koovit. Enda kogemustest räägib ka Kaido Leesmann. 

Kooviti sõnul on jõutõstmisel väga palju positiivseid omadusi ja see sobib igaühele. ”Jõutõstmine on huvitav, sest seal võisteldakse erinevates kaalukategooriates ja erinevates vanuseklassides. Ka 70-aastased osalevad võistlustel. Lisaks muudab selle ala paeluvaks asjaolu, et progress on mõõdetav – kas tõstad raskuse üles või mitte. Kõlab üllatavana, aga jõutõstmine on sotsiaalne ala, sest trennides ja soorituste juures julgustavad sind teised inimesed. Soovitan ennast alati võrrelda iseendaga ja meeles tasub pidada seda, et kõik algab tehnikast. Muidu võid endale haiget teha,” rääkis mees.  

Leesmann tõi välja, et märgatavaid tulemusi ei pea kaua ootama: ”alguses ei mõelda, et tahetakse saada jõutõstjaks. Noor poiss näeb jõusaalis eeskujusid ja tahab ka jõuda selliste tulemusteni. Nõuanne on see, et võta enda kõrvale juhendajaks professionaal ja juba mõne kuu pärast on esimesi tulemusi näha. Poole aastaga võiks harrastaja tõsta üles 150 kilogrammi."

Kõlab uskumatult, aga Koovit on taimetoitlane. “Aastaid tagasi alustasin hommikuid toorete munadega, nüüd söön naise tõttu ainult taimset toitu. Muutus tuli siis, kui jäin liigestega hätta ja vererõhk läks kõrgeks – see oli murdepunkt. Entusiasmi tuli juurde ja nädalaga olid liigesvalud kadunud ning taastumine läks kiiremaks. Taimne söök on ääretult maitsev,” kommenteeris saatekülaline.  

Kommentaarid puuduvad