Venemaa piirivalve esindajad ei tulnud varem kokkulepitud kohtumisele

Kadri Pikhof

Täna pidid Eesti ja Vene piiriesindajad uuesti kohtuma, et vormistada protokoll reedel toimunud piiririkkumise kohta, mille käigus rööviti Eesti territooriumilt kaitsepolitsei töötaja Eston Kohver. Eesti ja Vene piiriesindajate kohtumine jäi aga ära, sest Vene pool teatas, et nende delegatsioon kohtumisele ei tule.

Eesti piiriesindaja, politsei- ja piirivalveameti piirivalvekolonel Aimar Kössi nõudmisel toimus 5. septembril kella 13 ajal ühisvaatlus Vene piirivalvega, kus mõlemad osapooled kinnitasid, et toimunud on piiririkkumine Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale. Selle kohta vormistati protokoll, mille allkirjastasid Eesti ja Venemaa piiriesindaja abid. Vene piirivalve ei ole siiani nõustunud 5. septembri protokolli ametlikult kinnitama.

Vastavalt kahe riigi kokkuleppele on mõlema riigi valitsused määranud piiriesindajad. Piiriesindajate üheks ülesandeks on piirivahejuhtumite lahendamine. Üks piiriesindajate ühistegevuse vormidest on piirivahejuhtumi koha ühisvaatlus.

Valitsustevaheline leping näeb ette, et kui piiriesindajatel ei ole võimalik piirijuhtumi osas kokkuleppele jõuda, lahendatakse küsimust edasi välisministeeriumite vahel.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/438493[/embed]

Kommentaarid puuduvad