Täna
22. veeb
2...6
0...5
Homme
23. veeb
2...6
0...4

Eesti

Inimeste arvates läheb Karskusliit üle piiri, lastearstid arvavad teisiti

19:07 31. märts 2015
Autor: Kadri Pikhof

Käimas olev Karskusliidu passiivse joomise kampaania on paljude pealinlaste arvates liiga äärmuslik, sest näitab halvas valguses isegi neid vanemaid, kes tähtpäeva puhul endale klaasi šampust lubavad.


Kommentaarid

Kommentaare 3
Stella 19:27 31. märts 2015
Olen kasvanud ajal, kus alkoholi tarbime oli üsna tavaline.Olen 28 aastane ja ei ole iialgi joonud.Vastupidi olen täis karsklane,sest minule selgitati lapsest peale,mis on lapsele lubatud ja mis keelatud.Ka minu 3 aastane laps teab,et alkohol on täiskasvanutele ja seda võib tarbida mõistlikult.Laps mõistab seda väga hästi ja pole iial matkinud joomist.Vastupidi,kui kasvõi poes alkoholi näeb ütleb -emme see on paha,seda ei või osta.Lapsele on asja selgitatud.Usun et kampaania pigem teadvustab alkoholi lastele ja tekib veel suurem huvi seda proovida.Usun et lapsed elavad reaalsuses ja nad peavad teadma, mis maailmas toimub.Et laps ei satuks ühel päeval olukorda, kus ta tegelikult ei tea, mis alkohol on mis see endaga kaasa toob. Lapsed ei kasva vati sees!!!!
triin 20:07 31. märts 2015
Sama siin. Olen 18 pole kunagi huvitunud joomisest, kuigi vanemad on alati tähistanud ja vahel ka niisama õhtul joonud. mitte purju aga veidi veini. Mind jäirib joomine väga. Imestasin juba 14aastasena, et minu vanused joovad. Mind ei tõmba, ma mingi aeg isegi vihastusin ema peale, kui ta niisama veinijõi. Usun pigem, et probleem on alkohoolikutes, nende lapsed näevad seda hullemat poolt. Pidustustel joomisel pole häda midagi. Noored on nkn tänapäeval hukkasõ oma tutvusringkonnas tean veel vaid 2 inimest, kes ei joo(alaealised, täiselaised kukuvad kõik kohe jooma...). Õudne on see, et nad ise tahavad juua. Mulle näiteks tekitavad ka ameerika ropud komöödiad vastumeelsust, sest joomine ei näe ilus välja ja inimene näeb välja nagu idioot,kui puru purjus on. Kui klassireisil käisin, siis sain esimest korda teada, et tglt see lihtsalt joomapidu. Ma polnud selleks valmis, mina ainukesena tahtsin eestit nöha, mitte juua.
Elga 20:53 10. mai 2015
Minu arust karkusliit läheb üle piiri ,mingu tänavale vaatama mis seal toimub. Ja veel see seadu avalikus kohas võib alkot tarbida .milleks? Tänaval toimub passiivne joomine peale joomist toimub mingi lällamine ja ollakse käpuli maas.
Kui kodus võetakse mõõdukalt tähtpäevade puhul ja siis kohe tembeltakse joodikuks.
Kas pole muud teha kui igat tobetaid asju välja mõelda?
Lastearstid ise ka ütlevad et lastega tuleb rääkida. Siis lapse a em räägibki ja selgitab lapsele. Ma küll selgitan lastele . Kui on laual natuke kangemat tähtpäeva jaoks.