Homme
06. dets
-18...-7
-23...-8
Ülehomme
07. dets
-14...-5
-27...-8

Eesti

Tallinnas on tulekul mitu pagulaste vastast meeleavaldust

18:55 04. juuni 2015
Autor: Eve Heinla

Lähipäevil on Tallinnas oodata mitut pagulastevastast väljaastumist. Esimene neist toimub laupäeval ja teine kolmapäeval. "Suvised seitsmesed" uurivad, kas tõesti on Eestis pead tõstmas võõraviha?

Laupäeva keskpäeval Tammsaare pargist alguse saava pagulastevastase protestimarsi korraldaja Georg Kirsberg on kaasa võtnud ka ergutusmeeskonna ja näidisplakati.

Kirsberg rõhutab, et on küll Vabaerakonna liige, kuid meelavalduse korraldajaks pole siiski tema partei, vaid erinevad kodanikualgatused.

10. juuni õhtuks aga kutsub EKRE omakorda rahvast Toompeale meelt avaldama, Martin Helme sõnul toimub protest ajal, kui riigikogus on toimumas ööistungid. Praegusel valitsusel on Helme sõnul vaid õhkõrn usalduskrediit ja peaministri väljaöeldut rahvas enam lihstalt ei võta. Lisaks kahtlustab ta, et Eesti esindajad on Euroopas juba mingeid lubadusi ette välja jaganud. Vaata lähemalt videost!


Kommentaarid

Kommentaare 4
Tann 01:18 05. juuni 2015
Miks ajakirjandus ajab sellist möga. Ei olda vastu. Ollakse oma riigi ja tema püsimajäämise poolt. Ajal kui pole suudetud omaenda sotsiaalpoliitikat paika ajada, hakatakse vastu võtma masse, mis astendudes( sigivus, järele tulevad pered jne.),meie enda rahva hukutavad. Meid, keda omal maal on järel alla 900 tuhande. See on teemaks. Riik, mis ei saa hakkama oma abivajajate aitamisega ja elujärje kindlustamisega( sinna hulka arvame ka palgad), ei ole valmis neid masse - pealegi veel erinevast usulisest, klimaatilisest ja mis iganes ruumist vastu võtma. Pealegi on üleeuroopaliselt juba piisavalt nähtud, mis juhtub, kui asi kontrolli alt väljub. Täpselt samamoodi ei ole ka laupäeval toimuv absoluutselt mitte mingisugune vihaüritus nagu seda kallutatud meedia serveerida püüab. See on appihüüd juba hääbuva rahva( kes alles veerand sajandit tagasi iseseisvuse suutis taastada)poolt. Kas tõesti on meie hinnaks vaid 43 miljonit? Küsiksin ma veel lisaks...
Jüri Kukk 10:16 05. juuni 2015
TV3 üritab meeleavaldusi näidata vastiku ettevõtmisena ja pagulaste vastu olemist põhjuseta võõrvihana. Ometigi näitas ju vaatajaküsimus, et 80% telekanali vaatajatest arvab, et pagulased ON probleem. Tark telekanal, rumalad inimesed?
Karin Leemet 10:54 05. juuni 2015
Aga kui hirm nii suur nende ees, et eestlane sureb välja, siis hakake siginema. Siginege nii kuis saate ja kõik muid maalased jäävad vähemusse ja ongi probleem lahendatud.
Tann 08:46 06. juuni 2015
Igatahes võetakse asi täna sõltumatult ja asja väärastamata üles. Korraldajad saavad kõik materjali, et ei korduks 87. Toimunu, mille salvestised kadusid ja pannakse ka Youtube üles. Saavad kõik asjas ausa ülevaate.