Täna
19. aug
18...25
13...18
Homme
20. aug
19...24
8...16

Eesti

Väätsal avas uksed Eesti innovatiivseim eakatekodu

16:33 05. juuni 2015
Autor: Virgo Pärn

Väätsal avas uksed Eesti kõige kaasaegsem eakatekodu. Tegemist on energiasäästliku hoonega, mis jälgib ise oma energia tootmist ja tarbimist.

Väätsa vallavanema Lauri Läänemetsa sõnul on tegemist ligi nullenergiahoonega. Väätsa valla kiigepargi ja mõisapargi kõrvale kerkinud eakatekodu on üks neljast avalikust hoonest Eestis, mis rajatakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammi raames eesmärgiga suurendada avalike hoonete energiatõhusust.

Eakatekodus on kohti kuni umbes 40 inimesele ja esimesed elanikud on juba ka sisse kolinud. Teenuse hind kahekohalises toas on 680 eurot, üksinda toas elades aga 1000 eurot. Vaata innovatiivset vanadekodu videost!

 

 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?