Tõsine oht keskkonnale: viimaste aastate jooksul on hukkunud pea kolmandik mesilasperedest

Eve Heinla

Eesti Mesinike Liidu andmetel on viimastel aastatel hukkunud 25 – 30 protsenti mesilasperedest. Mesilaste massiline hukkumine on märk keskkonnasaaste järsust tõusust ja iseäranis pestitsiidide kasutamisest, mis ohustab nii mesilasi kui inimesi.

Mahetootja jagas reedel laiali mitu tuhat ökosmuutit, pööramaks tähelepanu mesilaste hukkumise probleemile nii Eestis, kui ka mujal maailmas. Mesilinnukeste täpse suremise põhjus pole küll veel teada, kuid tõenäoliselt on üheks kurjajuureks mürgiste taimekaitsevahendite liigkasutamine.

Taimekasvatajail on soovitav rohkem infot hankida ja suhtuda skeptiliselt isegi sellistesse kemikaalidesse, kuhu on peale kirjutatud ohutu. Vaata lähemalt videost!

Eesti Mesinike Liidu andmetel on viimastel aastatel hukkunud 25 – 30 protsenti mesilasperedest. Mesilaste massiline hukkumine on märk keskkonnasaaste järsust tõusust ja iseäranis pestitsiidide kasutamisest, mis ohustab nii mesilasi kui inimesi.

Mahetootja jagas reedel laiali mitu tuhat ökosmuutit, pööramaks tähelepanu mesilaste hukkumise probleemile nii Eestis, kui ka mujal maailmas. Mesilinnukeste täpse suremise põhjus pole küll veel teada, kuid tõenäoliselt on üheks kurjajuureks mürgiste taimekaitsevahendite liigkasutamine.

Taimekasvatajail on soovitav rohkem infot hankida ja suhtuda skeptiliselt isegi sellistesse kemikaalidesse, kuhu on peale kirjutatud ohutu. Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid puuduvad