Homme
31. mai
12...20
7...12
Ülehomme
01. juun
14...22
6...11

Eesti

Ulatuslik metssigade hävitamine tekitab jahimeestes palju küsimusi ja teadmatust!

11:37 10. september 2015
Autor: Allan Muuk

Mis juhtub Eesti metsades peale seda, kui metssigade populatsiooni seoses Aafrika seakatku ja aktiivse küttimisega viiakse miinimumini? Eelkõige loodavad jahimehed näha riigipoolset paindlikust liha realiseerimisel ja proovide tegemisel. 


Eesti jahimeestel seisab ees keeruline ülesanne, sest seakatku tõttu tuleb hävitada suurem osa Eesti metssigade populatsioonist. Tegemist on tõelise hävitustööga, mis aga tekitab hulga vastuseta küsimusi. Isegi kõige elementaarsemad asjad nagu metsloomadelt võetavate proovide jõudmine laborisse on tekitanud palju teadmatust. Kuid mis saab lõppude lõpuks siis, kui katk on lahkunud ja kuidas siis uuesti taastada metssigade arvu.
 

 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!