Ivari Padar võrdleb GMO-skandaali pagulaste ja kooseluseaduse debatiga

Keili Sükijainen

Hiljuti küttis kirgi Eesti otsus kuuluda GMO-sõbralike riikide hulka ehk lubada kasvatada geneetiliselt muundatud organisme, täpsemalt konkreetseid maisisorte.

Teisipäeval kohtusid Riigikogu Maaelukomisjonis erinevate valdkondade spetsialistid, et anda aru, miks selline otsus meile vajalik on. Ministeeriumite esindajate, põllumeeste ja teadlaste ühine kohtumine oli ajendatud kära tekitanud otsest, mille alusel lubab Eesti ei loobunud geneetiliselt muundatud maisi kasvatamisest oma territooriumil nii nagu seda tegid teised 19 liikmesriiki. Padar võttis kohtumise kokku sõnadega, et GMO-ga on täpselt nii nagu homode ja pagulastega, sest seisukohad on mustad ja valged, sinna vahele midagi mahutada on väga keeruline.  Vaata lähemalt videost! 
 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/666980[/embed]

Kommentaarid puuduvad