Homme
13. dets
0...4
-2...2
Ülehomme
14. dets
0...4
-1...3

Eesti

Märgistusteta ja pealt avatud raketišahid ohustavad Valgamaa metsades liiklejaid

17:25 23. oktoober 2015
Autor: Siim Sups, Jaanus Ilp

Tohutult suured, seitme meetrise läbimõõdu ja 30 meetri sügavused raketišahtid on juba aastaid Valgamaal Tinu küla metsas uudistajaid varitsenud. Tõlliste vald ja maavalitsus on korduvalt püüdnud olukorrale lahendust leida, kuid tulutult.

1960 aastal rajatud Vilaski raketibaas oli koduks R­12 tüüpi keskmaa tuumarakettidele, mis suunatud Euroopa suurematele linnadele. Õnneks need kahju teha ei jõudnud ja juba 80ndatel lahkusid Eestimaa pinnalt, jättes 7 meetrise läbimõõduga ja 37 meetri sügavused raketišahtid tühjaks. Ohtu nad endast siis ei kujutanud, kuna aukudel olid peal betoonmütsid. Nüüd on suured šahtid olnud 8 aastat avatud ja piirkonnas pole ühtegi silti, ega aeda, mis aukude eest hoiataks. Vaata lähemalt videost!


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!