Eesti inimesi ohustab läbipõlemine! Oma traagilise loo räägivad noor režissöör ja USA-s töötanud turundusjuht

Kadri Pikhof

Kui tööpäeva järgselt sageli tunnete end tühjaks pigistatud sidrunina, siis olete tõenäoliselt üks neist pea pooltest eestlastest, keda ähvardab läbipõlemine. Sellest, kuidas ennastunustav töörügamine neid emotsionaalse ja füüsilise kokkuvarisemise ääreni viis, räägivad nüüd kaks vaprat naist. 


Läbipõlemine on kui kahe teraga mõõk, mis alguses võimaldab küll elu laineharjal liuelda, kuid pöördub siis sinu vastu, seejärel aga langeb töövõimekus drastiliselt. Noor rezissöör Doris, kes selle kõik omal nahal läbi elanud. Doris tunnistab, et suur motivaator oli sõltuvus heakskiidu ja kordaminekute järele ning painav hirm, et kui ütled ei, siis pakutakse seda tööd kellelegi teisele ja enam sinuga ei arvestata.

Ka Ameerikas New Yorgis suurkorporatsioonis turunuduse alal oma unelmate karjääri teinud Marie võttis 15 aastat tagasi sihiks tippu tõusta. Ta suutis täistuuridel edasi liikuda vaid mõnda aega, siis ütles tervis üles. Vaata lähemalt videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/669070[/embed]

Kommentaarid puuduvad