Maksumaksjad valisid oma vaenlased. Stalnuhhini ja Toobali kuluhüvitiste teemadel valmisid lõbusad poekotid

Anna-Maria Makko

Eesti Maksumaksjate Liit (EML) kuulutas neljapäeval 2015. aasta maksumaksja vaenlasteks Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali ja riigikogu keskerakondlasest liikme Mihhail Stalnuhhini.

"Nemad sümboliseerivad kõige teravamalt kuluhüvitiste kuritarvitusi ja väärkasutusi, lastes hüvitada abikaasale ja pojale kasutamiseks antud auto liisingumaksed või tankides lühikese aja jooksul ebamõistlikult suure koguse autokütust. Selline käitumine solvab ausat maksumaksjat ning kahjustab Riigikogu kui institutsiooni ja kogu Eesti riigi mainet," märkis EML.  

Maksumaksja sõbra tiitel jäi välja andmata, kuid selle asemel anti välja kaks eriauhinda. Eesti Päevalehe toimetust tunnustati 29. septembril 2015. ilmunud artikli ja fotode eest, milles paljastati, et Mihhail Stalnuhhini liisitud autot kasutab tema abikaasa selleks, et koeraga jalutama minna. Ettevõtja Atso Matsalu sai tunnustuse selle eest, et ta avalikustas veebruaris 2015 ajakirjanduses maksu- ja tolliameti kirja, milles nõuti ühe osaühingu juhatajalt selgitusi spordiklubi parklasse pargitud ametiauto kohta. See artikkel leidis suurt vastukaja ning ajendas diskuteerima, millised võtted on maksuametile lubatud ja milline peaks olema ametiautode mõistlik maksustamine.  

Eesti Maksumaksjate Liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Liidu tegevust finantseeritakse täies ulatuses liikmemaksudest ning kaupade ja teenuste müügist saadud tulust. EML ei küsi ega saa toetusi riigieelarvest või eurofondidest.

[embed]http://tv3play.ee/play/705931[/embed]

Kommentaarid puuduvad