Kohus karmistas imiku surnuks sõitnud roolijoodiku karistust

BNS

Tallinna ringkonnakohus karmistas imiku surnuks sõitnud roolijoodiku karistust.

Kui Harju maakohus karistas 40-aastast Kristian Tarvet veebruaris kolme aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega, siis ringkonnakohus rahuldas Põhja ringkonnaprokuröri Rainer Amuri apellatsiooni ning pikendas Tarve vangistust nelja aasta ja kuue kuuni. Maksimaalne karistus sellise kuriteo eest on viieaastane vangistus ja kohus arvestas sellega, et süüdistatav kahetses oma tegu.

"Tarve rikkus liiklusnõudeid kavatsetult, ta oli alkoholijoobes, kihutas umbes 200 kilomeetrit tunnis ja põhjustas üliraskete tagajärgedega õnnetuse. Sellisele teole peab järgnema nii karm karistus kui võimalik," märkis prokurör Amur.

Samuti rahuldas ringkonnakohus osaliselt kannatanute esindaja apellatsiooni ja mõistis Tarvelt välja viivised kuni tsiviilhagide tasumiseni.

Üliraske liiklusõnnetus toimus mullu 29. mai õhtul Tallinna-Narva maantee 19. kilomeetril, kus purjus Kristian Tarve sõitis Audi A4-ga tagant otsa Narva poole liikunud Opel Vectrale. Otsasõidu tulemusena paiskus Audi teelt välja ning Opel vastassuunavööndisse. Opelis sai eluohtliku tervisekahjustuse tagaistmel turvatoolis viibinud ühekuune beebi, kes suri hiljem haiglas. Väiksemaid vigastusi sai ka teine Opeli tagaistmel istunud laps.

Kommentaarid puuduvad