Uuring: Kaljurand on jätkuvalt eelistatuim presidendikandidaat

BNS

Välisminister Marina Kaljurand on jätkuvalt rahva seas eelistatuim presidendikandidaat, kuid endine Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas on vahet vähendanud, selgus Eesti Päevalehe tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Kaljuranda toetas 29. märtsist 12. aprillini olnud küsitlusel aprillis 27 protsenti kõigist vastajatest ja seda on märtsiga võrreldes neli protsenti vähem.

Ilmselt on ta toetajaid loovutanud Siim Kallasele, kelle toetus tõusis aprillis märtsiga võrreldes neli protsenti kümnelt 14-le protsendile.

Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk sõnas, et kindlasti mõjutas Kallase avalik esileastumine tulemusi. "Oleksin oodanud isegi suuremat mõju, kuid samas tundub ka loogiline, et lihtsalt väljakuulutamine ka ei aita," ütles Kivirähk.

Kommentaarid puuduvad