Ilves: Eesti heakord on viimase kümnendiga oluliselt paranenud

BNS

President Toomas Hendrik Ilves andis tänavused kodukaunistamise auhinnad üle Mooste folgikojas ja ütles, et Eesti on viimase kümne aastaga saanud palju enam korda, edastas presidendi kantselei.

"Eesti on viimase kümne aastaga saanud palju enam korda," tõdes Ilves. "Koduõued, külad või linnad ei ole muutunud pelgalt kaunimaks, vaid kõike seda tehakse palju teadlikumalt, mõeldes elukeskkonnale ja inimestele. Mõeldes sellele kuidas on sõbralikum ning säästlikum elada. Mõeldes tulevikule."

Ilves tunnustas ka Mooste mõisasüdame kordategijate pühendumust ja tarkust, mis on nõudnud pidevat hoolt ja ettepoole mõtlemist – tulemus ongi just see, mis teeb paljude meele rõõmsaks ning toob Põlvamaale tööd ja inimesi.

Ilves tänas Moostes kaunimate kodude omanikke, kes on pannud sinna oma töö, mõtted ja südame. "Sest teie teate – parem ja kaunim Eesti algab igaühest meist. See kõik ongi armastusega korda tehtud Eesti."

Presidendi algatatud kodukaunistamisliikumise eesmärk on elukeskkonna paremaks muutmine ning Eesti üldilme korrastamine. Eesti Kodukaunistamise Ühendus korraldab iga-aastast võistlust "Kaunis Eesti Kodu", mille võitjatele annab president augustikuus üle auhinnad.

Kommentaarid puuduvad