Tõll jõuab Eestisse kas teisipäeval või kolmapäeval

BNS

Parvlaev Tõll alustab Eesti poole sõitu pühapäeval või esmaspäeval, laev on teel kaks päeva ja jõuab Eestisse vastavalt kas teisipäeval või kolmapäeval.

"Võtsime vastu, aga ega see, et on vastu võetud laev, ei tähenda kunagi kohe teeleasumist. Seal on veeteede ameti audit veel, kütus, toit ja magevesi vaja peale panna, meeskonna koolitus käib veel, ja siis koduteele. Ega me ei venita, aga homme-ülehomme ta tulema ei hakka, hakkab pühapäeval või esmaspäeval, vaatame kuidas jõuame. Tulemine võtab kaks päeva," ütles TS Laevade juht Kaido Padar.

"Laeva meeskonnas on 12 inimest," rääkis Tallinna Sadama pressiesindaja Sirle Arro.

Esialgu lootis Tallinna Sadam Poolas valmiva parvlaeva Tõll vastu võtta eelmise aasta lõpus, kuid tehas ei suutnud kõiki vajalikke töid selleks tähtajaks teostada.

Tõll on 114 meetrit pikk ja mahutab 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laeval on päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale. Laeva töökiirus on 10 sõlme ja maksimaalne kiirus 15 sõlme. Laeva merekatsetused algasid 20. novembril. Parvlaeva Tõll Eestisse jõudmine on korduvalt edasi lükkunud, augusti lõpus prognoosis Kaido Padar, et laev võiks Eestisse jõuda juba oktoobri keskpaigas.

Kommentaarid puuduvad