Michal kutsub Pevkurit toetama tema kampaania taunimisest hoolimata

BNS

Reformierakonna esimeheks pürginud, kuid Hanno Pevkurile kaotanud Kristen Michal kutsub partei uut esimeest toetama, olgugi et kritiseeris tugevalt selle valimiskampaaniat.

"Soovin edu uuele esimehele ja kutsun kõiki enda toetajaid Hannot ja uut juhatust toetama," kirjutas Michal Facebookis. "Erakond peab minema ühtsena edasi, uued eesmärgid ootavad. Nagu Hanno ka hetk tagasi oma tänukõnes ütles, on meil üks väike pealinn, kes vajab linnapead, ning ta toetab mind meie linnapeakandidaadina."

Enna valimisi üldkogu ees esinenud Michal nimetas Pevkuri kampaaniat aga korduvalt räpaseks.

"Räpase kampaaniaga puhast esimeest ei saa. Need, kes müüvad toodet "plekitu", ei saa jätta igale poole poriseid jälgi. Räpane teeb räpaseks," kõneles Michal laupäeval erakonnakaaslastele. "Mind peetakse poliittehnoloogide tippu kuuluvaks. Fine, olgu siis öeldud, et see ongi räpane kampaania. See on midagi, mida kunagi kodus ei tehta. Mitte kunagi. Kodus." 

"Kaalusin ja arutasin loobumist, et minu jälestus sellise viisi vastu asju ajada ka näha oleks. Ja tunda. Kuid sõites ümber maa, sain teada, et see pole vaid minu probleem – see häiris igal pool ja igal pool pidi Hanno Pevkur selgitama, miks tema oma intervjuudes ja tema kampaaniameeskond nii käitub. Seda küsiti meilt ühe enam," rääkis Michal. "Oletame korraks, et Hanno Pevkur on meie erakonna esimees. Ehk see juht, kes seisab meie õlgadel. Kellele vaatame alt üles, sest ta toetub meile. Küsin siis siin seistes, kas oma erakonnakaaslast, oma meeskonnaliiget solvava mängu jagamine Facebookis on naljakas? Kas kõik siin arvavad nii, nagu Hanno uudistes – et see on lõbus? Et kui mulle ei meeldi keegi meie meeskonnast, peaksin jagama oma infovoos teda halvustavat? Vastus on – ei. Me vastutame oma valikute eest."

"See kampaania on räpane," kordas Michal. "Meil on võimalik täna valikut tehes näidata, mida me arvame – kas räpane kampaania on see, mida erakond vajas või mitte. Valik on väga selge."

Kommentaarid puuduvad