Neljapäeval stardivad Utria dessandile 28 võistkonda

BNS

Neljapäeva õhtul alguse saaval talvisel kaugluurepatrullide võistlusel Utria dessant on starti asumas 28 võistkonda.

Tänavusel Utria dessandil on kokku nelja võistkonnaga esindatud Scoutspataljon, Kaitseliidu Rapla malevat esindavad maleva staabi võistkond ning kaks maleva esindust. Kaitseliidu Tallinna malevat esindavad Kalevi malevkonna, Nõmme malevkonna, Põhja kompanii ja meredivisjoni võistkonnad ning lisaks on malev esindatud veel ühe võistkonnaga..

Kaks võistkonda on välja pannud kaitseväe ühendatud õppeasutused ning Kaitseliidu Pärnumaa ja Järvamaa malevad. Ühe võistkonnaga on esindatud 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljon, Kaitseliidu Alutaguse, Saaremaa ja Jõgeva malevad ja Tallinna Toompea malevkond.

Naiskodukaitset esindavad Järvamaa ja Võrumaa.

Välisriikidest on tänavusel Utria dessandil esindatud Saksamaa, Poola ja Soome.

Võistluse start antakse neljapäev kell 20 ning laupäeval kell 8 stardib lõpujooksule esimene võistkond.

Mullu võitis Utria dessandi Scoutspataljoni I võistkond, teisele kohale tuli Kaitseliidu Tallinna maleva Põhja kompanii võistkond ning kolmandale kohale Rootsi I võistkond.

Utria dessanti korraldab ERNA Selts alates 1999. aastast koostöös Kaitseliidu ja Vaivara vallaga meenutamaks Vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 17.-19. jaanuaril 1919. aastal punavenelastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn. Vabadussõja suurima dessantoperatsiooni üldjuht oli toona kapteni aukraadi kandnud Johan Pitka. Dessantrühmi juhtisid major Martin Ekström, staabikapten Karl Aleksander Paulus ja kapten Anto Nestori Eskola.

Kommentaarid puuduvad