Kaitseministeerium kutsub kampaania abil naisi ajateenistusse

Seitsmesed

Esmaspäeval algas kaitseministeeriumi kampaania "Naised vormi!", millega kutsutakse naisi üles ajateenistust läbima, vahendab BNS.

Kampaania avaüritus toimus esmaspäeval Tallinna spordihallis, kus ajateenistuse läbinud ja seda sammu alles plaanivad naised, avaliku elu tegelastest naised ning naised, kes soovisid oma füüsilist vormi proovile panna, sooritasid kaitseväe üldfüüsilise testi, edastas kaitseministeerium. Test koosneb 3200 meetrit jooksust, kätekõverdustest kahe minuti jooksul ja istessetõusudest kahe minuti jooksul. Kõik testi läbinud sooritasid selle edukalt.

Kaitseminister Margus Tsahkna sõnul põhineb Eesti kaitse peremudelil, kuhu on kaasatud mehed ja naised, poisid ja tüdrukud, vanaisad ja vanaemad. "Riigikaitse on universaalne ja usun, et tahe Eestit kaitsta ei ole naistes ja meestes erinev. Kõikidel ühiskonnaliikmetel on anda väga oluline panus rahu- ja julgeoleku tagamisse,“ ütles Tsahkna.

"Mul on väga hea meel näha, et Eesti naistel on soov panustada meie riigi kaitsesse ning see huvi on aja jooksul tõusnud. Olen andnud korralduse, et naistel oleks võimalus kõikides väeosades ajateenistust läbida," lisas Tsahkna.

Kampaania „Naised vormi“ raames tutvustatakse koolides, sotsiaalmeedias ning välimeedia kaudu noortele naistele võimalusi ja tingimusi ajateenistuse läbimisest. Tartus on skulptuuri „Suudlevad tudengid“ naispool kampaania ajaks riietatud ajateenijaks.

Alates 2013. aastast on Eesti kodanikest naistel vanuses 18-27 võimalus omal soovil asuda ajateenistusse. Sellest ajast tänaseni on ajateenistust alustanud kokku 93 naist. Neist läbis ajateenistuse 41 ning 23 naist on hetkel veel ajateenistust läbimas.

Autor: Sander Ilvest

Kommentaarid puuduvad