Kruiisilaevad tõid pühapäeval Tallinnasse 5500 turisti

BNS

Pühapäeval sildusid Tallinnas kaks kruiisilaeva, mis tõid Eesti pealinnaga tutvuma ligi 5500 kruiisituristi.

Kell 9 sildus Tallinna sadamas kruiisilaev MSC Magnifica, mis tõi laevaagentuuri Estma vahendusel päevaks linna 2000 turisti. Laev lahkub Tallinnast kell 16. Samuti kell 9 sildus Estma vahendusel Tallinnasse jõudnud kruiisilaev Norwegian Getaway 3500 inimesega pardal. See laev lahkub Tallinnast kell 16.30.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle poole miljoni inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja saab olema läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev. Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil peatuvad Tallinnas korraga kuus erinevat kruiisilaeva. Tihedaimad päevad tõotavad tulla 7. juuni, 29. juuni, 3. juuli ja 1. august, mil linna on oodata üle 9000 kruiisireisija.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid puuduvad