Puudega laste pered saavad suvist hoiuteenust

Seitsmesed

Tallinnas osutavad tänavu raske ja sügava puudega 7-18-aastastele lastele ning noortele suvisel koolivaheajal päevahoiuteenust mitmed mittetulundusühingud.

Pirita Vaba Aja Keskus osutab augustis päevahoiuteenust ühe nädala, mis sisaldab päevas kolm tundi tööharjutusi. Mittetulundusühing Meie Lapsed osutab teenust juulis, avatud on kaks rühma. Mittetulundusühing Charity Pirital osutab juulis teenust ühe nädala ja augustis samuti ühe nädala. Augustis osutatakse ka ööpäevateenust ja seda ühe nädala jooksul.

Lastele tagatakse turvaline keskkond ja vajalik hooldus, antakse tuge või suunamist igapäevaelu toimingutes, abi isiklikes hügieenitoimingutes, viiakse läbi arengut toetavaid vabaajategevusi ning toitlustatakse vähemalt kaks korda päevas, ööpäevahoius aga neli korda päevas. Lastega töötavad erialase ettevalmistusega tegevusjuhendajad. Teenust osutatakse kokku 188 lapsele ja noorele.

Päeva- ja ööpäevahoid võimaldab lastevanematel töötada, vähendab perede koormust laste hooldamisel ja annab perele võimaluse taastumiseks.

Teenust finantseeritakse Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti eelarve kaudu. Lapsevanemad kannavad toitlustamise, hügieenitarvete ja abivahenditega seotud kulud.

Foto: Scanpix

Kommentaarid puuduvad