Tallinna teletorni sünnipäeval hüppab tornist alla 70 langevarjurit

Seitsmesed

Tallinna teletorn tähistab alanud nädalal oma sünnipäeva kolm päeva kestva programmiga, mille käigus toimub vaatemänguline Base Boogie show, mis toob tornist alla hüppama 70 ekstreemsportlast üle maailma.

Enamik hüppajaid tuleb Euroopast, aga ka kaugemalt, näiteks USA-st ja Austraaliast, teatas teletorni esindaja BNS-ile. 

Torne, kust lubatakse alla hüpata, on maailmas vähe. Lisaks Tallinnale saab teletornist tehtavaid hüppeid jälgida vaid Kuala Lumpuris.

Teletorn on traditsiooni poolest oma sünnipäeva base-hüppe sündmusega tähistada Euroopas ainulaadne. "Kolmel päeval järjest toimuvad langevarjuhüpped torni 175 meetri kõrguselt 22. korruse vaateplatvormilt," ütles teletorni juhataja Riina Roosipuu. "Kuigi oleme sel suvel oma tegevustele lisanud retrohõngu, siis vanu langevarje keegi katsetama ei hakka. Küll aga leiab vaatemängulistele hüpetele lisaks põnevaid tegevusi igale maitsele nii õuel kui majas."

Base hüpe tähendab langevarjuga hoonetelt, kraanadelt, sildadelt või kaljudelt alla hüppamist. Peamine erinevus tavalisest langevarjuhüppest on kõrgus, mis selle hüppe puhul on tavapärase nelja kilomeetri asemel 50-200 meetrit. See on lubatud vaid väga kogenud langevarjuritele.

Samal ajal, kui langevarjurid tornist alla hüppavad saavad nii lapsed kui täiskasvanud nautida teletorni õuel erinevaid tegevusi ja ka ise proovida vabalangemist ohutult kõrguselt. Õuele on üles seatud airbag jump, zipline ja ämblikuvõrk, millel kõik huvilised saavad oma oskusi proovile panna. Kohal on Pirita seikluspargi instruktorid, kes tutvustavad ronimisvarustust ja selle kasutamist, õpetavad sõlmi. Lastele pakub seltsi teletorni maskott Eti, kelle juhtimisel toimuvad erinevad mängud, meisterdamised ja lahedate auhindadega viktoriinid. Õueala tegevused on tasuta.

Kuna Teletorni 2017. aasta suve võtmesõnad on näituste "Banaane ei ole. Ajareis Nõukogude argipäeva" ja "Kittel ja põll" toel 70.-80. aastate nostalgia, siis sünnipäeva puhul tuleb külla vanasõidukite klubi Unic, kes toob kohale sellest ajast pärit automudelid.

Tallinna Teletorni 35. sünnipäev Autor/allikas: Martin Dremljuga/ERR 

Kommentaarid puuduvad