“Teesklejad” kuulutati Balti filmidebüütide festivali võitjaks

Seitsmesed

Vallo Toomla mängufilm "Teesklejad" võitis eelmisel nädalal Venemaa Kaliningradi oblasti kuurortlinnas Svetlogorskis peetud Baltic Debuts filmifestivalil parima filmi auhinna.

"Teesklejad" on siiani edukalt osalenud enam kui kahekümnel filmifestivalil. Augustis saab filmi taas ka Eestis suurelt ekraanilt vaadata, kui 24. augustil toimub Elektriteatri tasuta välikinoseanss Viljandis Trepimäel, teatas filmi pressiesindaja.

"Teesklejate" stsenaristid on Livia Ulman ja Andris Feldmanis, kunstnik Eva-Maria Gramakovski ja operaator Erik Põllumaa. Peaosades on Mirtel Pohla ja Priit Võigemast, kõrvalosades Mari Abel ja Meelis Rämmeld, kaasa teevad ka Laine Mägi ja Andres Lepik. Filmile annavad oma panuse rahvusvaheliselt tuntud filmitegijad – monteerija Danielius Kokanauskis ja helirežissöör Vladimir Golovnitski.

"Teesklejate" esmaesitlus toimus 19. septembril 2016 San Sebastiani filmifestivalil, kus võisteldi uute filmitalentide kategoorias. Tegemist oli selle maineka festivali ajaloo esimese eestikeelse võistlusfilmiga.

Filmi "Teesklejad" tootja on produktsioonifirma Amrion OÜ, mille mängufilmid "Klass" (2007), "Mina olin siin" (2008), "Polli päevikud" (2010) "Hella W" (2011), "Eestlanna Pariisis" (2012), "Kertu" (2013) ja "Ma ei tule tagasi" (2014) on olnud edukad nii festivalidel kui kinolevis. Filmi kaastootjateks on Studio Uljana Kim Leedust ja Locomotive Productions Lätist.

4.–8. juulini peetud Svetlogorski festival toimus tänavu juba 14. korda ja Eesti filmidest on sellel varem osalenud näiteks filmid "Kirsitubakas", "Nullpunkt, "Üks mu sõber".

Foto: Chaplin.ee

Kommentaarid puuduvad