Laupäeval selguvad Eesti kõige osavamad kiirabitöötajad

Seitsmesed

Tallinna Kiirabi teatas, et 15. juulil korraldatakse Raplamaal Toosikannu puhkekeskuses Eesti Kiirabi Liidu kolmandad kutsemeisterlikkuse võistlused, millest võtavad osa kiirabitöötajad üle kogu Eesti, vahendab BNS.

16 võistkonnal tuleb läbida kaheksa erinevat võistluspunkti, mille tulemusel selgitatakse välja kõige osavamad, vilunumad ja kiiremad kiirabitöötajad.

Kutsemeisterlikkuse võistlustel on sel aastal pannud oma võistkonnad välja enamik Eesti kiirabipidajaid - Tallinna Kiirabi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Kiirabi, Pärnu Haigla, Narva Haigla ja Karell Kiirabi. Selleaastase võistluse korraldab Tallinna Kiirabi.

"Sellel aastal on võistluse harjutused võetud igapäevasest kiirabipraktikast. Mingit keerulist teadust siin ei tehta. Võidab see, kes tunneb kõige paremini kiirabi tegevusjuhiseid ning on käeliselt osav", iseloomustab Tallinna Kiirabi peaarst dr Raul Adlas kutsemeisterlikkuse võistluseid.

Mängujuhi ja Tallinna Kiirabi koolituskeskuse juhataja Margus Kamar on kokku pannud hindajate meeskonna, kaasates nii oma maja kui ka teiste kiirabipidajate parimaid lektoreid ja instruktoreid.

"Elustamine, masskannatanute esmane triaaž, vigursõit kiirabiautoga, liiklusavarii, raadioside – need on mõned näited ülesannetest, mida iga võistkond peab läbi mängima," avab võistluste telgitaguseid mängujuht Margus Kamar.

Võistlustele on esmakordselt kutsutud kaasa elama ka kõik teised kiirabitöötajad, kes pole parajasti valves ning ei võistle. Parimate autasustamine toimub sama päeva õhtul, 15. juulil. Järgmise võistluste korraldamine selgitatakse välja pühapäeval, 16. juulil ning Eesti Kiirabi Liidu lipp antakse pidulikult tulevase korraldaja esindajale üle.

Eesti Kiirabi Liidu III kutsemeisterlikkuse võistluse korraldamist toetab ja jälgib riigi Terviseamet.

Foto: Delfi

Kommentaarid puuduvad