Küberkaitsekeskuse uueks juhiks saab Merle Maigre

Seitsmesed

NATO küberkaitsekoostöö keskuse uueks juhiks saab praegu presidendi julgeolekunõuniku ametikohal töötav Merle Maigre.

Maigre asub küberkaitsekeskust juhtima alates septembrist, keskuse senine juht Sven Sakkov alustab septembrist tööd rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhi ametikohal.

"Merle Maigre omab laiahaardelist rahvusvahelise suhtluse võrgustikku ning on presidendi nõunikuna tegelenud viimase aasta jooksul süvendatult ka küberjulgeoleku teemadega," ütles kaitseväe juhata kindral Riho Terras kaitseväe peastaabi vahendusel "Olen kindel, et Merle Maigre jätkab seda tööd, mida on eeskujulikult teinud Sven Sakkov ja tugevdab veelgi keskuse positsiooni NATO ja partneriikide seas."

"Minu selge eesmärk on kasvatada keskuse autoriteeti rahvusvahelise üldsuse, NATO liikmesriikide ja partnerriikide silmis," ütles Maigre.

Maigre töötas viimasel aastal julgeolekunõunikuna presidendi Kersti Kaljulaidi juures, olles eelmised neli aastat täitnud sama ametikohta president Toomas Hendrik Ilvese meeskonnas.

Enne seda töötas Maigre kaks aastat Eesti kaitseministeeriumi lähetusel NATO peasekretäri poliitikaplaneerimise üksuses Brüsselis.

Maigre on varem töötanud ka rahvusvahelises kaitseuuringute keskuses teadurina, analüüsides Ukraina kaitse- ja julgeolekupoliitilisi arenguid ning nõustades Ukraina kodanikuühiskonda NATO-alase lõimumise küsimustes. Aastatel 2005 kuni 2007 töötas Maigre Kiievis NATO Ukraina esinduse asejuhina, vastutades Ukraina-NATO poliitilise koostöö eest ja koordineerides Ukraina julgeolekusektori reformi. Aastatel 2000-2004 töötas ta kaitseministeeriumis, kus tegeles Eesti-NATO koostööga rahupartnerlusprogrammi raames ja juhtis NATO bürood.

Foto: ERR

Kommentaarid puuduvad