Ettevaatust! Sotsiaalmeedias levib võltskampaania, milles Estonian Air jagab tasuta lennupileteid

Seitsmesed

Sotsiaalmeedia kasutajad on Facebooki grupis "Ajakirjanduse- ja reklaamipärleid meilt ja mujalt" tähelepanu juhtinud hetkel internetis kiiresti levivale tüüpilisele võltskampaaniale, kus kiiremad küsimustele vastajad võidavad kaks Estonian Airi lennupiletit.

Tegemist on võltskampaaniaga, mille alalehel on kasutatud väga algelist, arvatavasti Google translator, inglise keele tõlget. Näiteks seisab kampaania lehel: Congratulations! Teid on valitud osalema meie lühikeses küsitluses, et saada kaks tasuta Eesti lennupilet! Meil on ainult 332 piletit, mis nii kiirustavad!"

Hoolimata sellest, et Estonian Air lende enam ammu ei toimu ning kasutatud on sedavõrd halba eesti keelt, ei muuda see internetikasutajaid ettevaatlikuks. Jabur kampaania on saanud ikkagi ohtrate jagamiste osaliseks.

Ilmselt võib sotsiaalmeedias ringlevate hulgaliste like ja jaga kampaaniate virrvarri keskel ka see kampaania tunduda vähem tähelepanelikele ja harjumuspäraselt kõikides loosimängudes osalevale kasutajale päris kampaaniana, mida jagada. Siinohal tasub olla ettevaatlik ja rohkem tähelepanelik!

 

 

Kommentaarid puuduvad