Laupäeval korraldavad Reidi tee vastased protestiks inimketi

BNS

Laupäeval korraldavad Reidi tee rajamist linnavalitsuse soovitud kujul vastustavad aktivistid meeleavalduse, moodustades kavandatava tee marsruudile inimekti.

Alates kella 17-st moodustub inimkett Tallinna linna kavandatava Reidi magistraaltee trassile, mis poolitab Russalka pargi kaheks ning toob mere äärde lisaliiklust, -müra ja -saastet. Pärast ketti mängivad tuntud muusikud Russalka piirkonna Reidist vabaks, teatas Tallinna Asumiseltside Liit pressiteate vahendusel.

"Kutsume kõiki Russalka pargi sälimise nimel laupäeval kell 17 inimketti moodustama! See on tõesti viimane võimalus see väärt puhkeala päästa! Lisaks ootame kohale erakondade ja valimisliitude esindajaid, et nad saaksid ketis osalejailt häid mõtteid, kuidas Russalka parki kaasajastada, liikuvust planeerida ja head elukeskkonda hoida ning luua," ütles Mattias Luha Kadrioru seltsist.

Russalka ketiga väljendavad Tallinna asumiseltside liikmed ning kõik, kes Tallinnat merelinnaks peavad, oma meelsust hetkel ehitushanke faasis oleva Reidi tee suhtes. Ühtlasi väljendavad tallinlased poolehoidu Eesti Rohelisele Liikumisele, kes vaidlustab Reidi tee ehitusloa ringkonnakohtus edasi.

Tallinna Asumiseltside Liidu juhi Peeter Vihma sõnul on eksperdid ning erialaorganisatsioonid juba poolteist aastat tööd teinud, et Russalka parki uue maantee alt päästa. "Senini on seda tehtud kirjavahetuste, kohtumiste, pöördumiste kaudu. Nüüd on aeg tulla suure rahvahulgana välja ja näidata, et sellist rumalat linnaplaneerimist tallinlased ei aktsepteeri. Reidi tee pole ainuke totrus Tallinnas, aga on piisavalt suure kaaluga ja jäävate kahjudega, et laupäeval välja tulla, vahet pole, mis ilmaga," lisas Vihma pressiteate vahendusel.

Vahetult enne kohalikke valimisi on õige hetk peatada enneolematut avalikku tähelepanu pälvinud magistraalprojekt, kuniks uus linnavolikogu ja -valitsus on moodustatud, leiavad aktivistid. Uuelt linnavõimult ootavad aktiivsed tallinlased aga kesklinna mereääre ja Russalka pargi kaasajastamist koos kesklinna merepromenaadiga, mitte pargi asfaldi ja liikluse alla matmist.

Kuigi halduskohus leidis, et Reidi tee ehitusluba on seaduslik, kavatseb MTÜ Eesti Roheline Liikumine kohtuotsuse edasi kaevata. Selleks on aega 6. oktoobrini. Russalka ketiga toetatakse keskkonnaeksperte, kes vabatahtlikult osutavad avalikkuse tähelepanu keskkonnavaenulikule ja seadusi eiravale teeprojektile.

Kommentaarid puuduvad