Hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib tavapärasel tasemel

Seitsmesed

Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3051 inimest, neist 46 protsenti olid lapsed, kirjutab BNS.

Suurt muutust haigestunute hulga osas eelmise nädalaga võrreldes ei olnud. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 231,8, märkis terviseamet.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti Eestis eelmisel nädalal  78 korral, kuid need haigestumised ei olnud seotud gripiviirustega. Nakatunute arvu osas maakondades olulisi erinevusi ei ole. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni viieaastased lapsed. Laboratoorselt ühtegi gripiviirust ei kinnitatud, haigestumised olid seotud peamiselt paragripi- , rino- ja adenoviirusega.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni  kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud, kuid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte on registreeritud Norras, Rootsis, Hispaanias, Poolas ja Saksamaal.

Terviseameti kinnitusel on praegu hea aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi.

Kommentaarid puuduvad