Riigikoolide õpilaskodude kasvatajad õpivad kiusamisega toimetulekut

Seitsmesed

Riigikoolide õpilaskodude kasvatajatele ja ka nende juures tegutsevate koolide pedagoogid osalevad koolitusel, kus koolitajad ja eksperdid jagavad neile teadmisi ja praktilisi viise kiusamise ennetamiseks ja kiusuolukordadega toimetulekuks, vahendab BNS.

Pea terve päeva vältaval koolitusel selgitavad sihtasutuse Kiusamisvaba Kool asjatundjad, mis on kiusamine ja mida sellest peab teadma, kuidas eristada kiusamist konfliktist või õrritamisest, kuidas sekkuda ning milliseid põhimõtteid on kiusuennetuse juures oluline jälgida, edastas sihtasutus. Lisaks teoreetilisele osale saavad koolitatavad ka praktikas erinevatesse olukordadesse sekkumist ning erinevate osapooltega vestlemist harjutada.

Sarnane koolitus leidis teisipäeval aset Porkunis, millest võttis osa üle 70 riigikoolide õpilaskodude kasvataja ja pedagoogi kogu Eestist. Kolmapäeval Urvastes aset leidvast koolitusest võtab osa ligi 50 inimest.

SA Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar märkis, et kiusamine ei toimu vaid kooliseinte vahel. "Kui näiteks nutivahendid võimaldavad kiusamisel jätkuda ka kodudes, siis õpilaskodudes on lapsed ka pärast tundide lõppu ninapidi koos ning kiusamise eest pole ohvritel kuhugi põgeneda. Seda enam on oluline, et ka kasvatajad oleksid teadlikumad, mis on kiusamine ning millised on üldised põhimõtted selle ennetamiseks ja peatamiseks," sõnas ta.

Jätkukoolituspäevad toimuvad veebruari lõpus ja märtsikuu alguses.

Kommentaarid puuduvad