Eestit külastavad turistid saavad endale tasuta helkurid

Seitsmesed

Tallinna Lennujaam ja Tallinna Sadam koostöös EAS-i turismiarenduskeskusega hakkavad Tallinna saabuvatele turistidele alates laupäevast helkureid jagama, vahendab BNS.

"Seadsime lennujaama pagasialale ning Vanasadama A- ja D-terminalidesse üles erikujundusega helkurite jagamisalused, kust iga saabuv reisija võib võtta helkuri ning selle koheselt ka enda külge riputada," ütles Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuhi Priit Koff, kelle sõnul ei tea paljud Eestisse saabuvad turistid, et helkurite kandmine on seadusest tulenev nõue, mitte ainult elupäästev lahendus.

Helkurite ja jagamisaluste disaini autori, Tallinna Sadama disaineri Siis Mägi sõnul andis Eesti väravate helkuriprojekt hea võimaluse kasutada EAS-i väljatöötatud Eesti brändi tööriistu.

"Helkuril ilutseb märksõna brightEST, mis kutsub üles helkurit kandma ning olema säravaim teistEST. Ka helkuri jagamisalus on disainitud Eesti brändi disainielemente arvesse võttes," selgitas Mägi.

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on oluline, et Eestit külastavad reisijad saaksid ka pimedal ajal vaatamisväärsuste ja paikadega turvaliselt tutvuda – seetõttu saavadki sadama ja lennujaama kaudu Tallinna saabuvad külalised alustada oma reisi Eestis helkuriga.

"See on tore üllatus meie külalistele näitamaks, et nende turvalisus läheb meile korda," märkis Mutso.

Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Gerli Grünberg toonitas, et kuigi eestlaste meelestatus on helkuri vajalikkuse osas ülikõrge, kasutab seda tegelikkuses vaid 67 protsenti täiskasvanutest enda paremini nähtavaks tegemisel.

"Maanteeamet teeb igal aastal tööd, et liiklejad ei unustaks enda pimedal ajal silmapaistvaks tegemist. Tore on näha, et meie ettevõtmise ja südameasjaga on liitunud ka Tallinna Lennujaam ja Tallinna Sadam, jagades helkureid Eestimaa külastajatele," tunnustas Grünberg.

Projekti esimeses faasis jagatakse Eesti turismiväravates kokku 20 000 helkurit.

Kommentaarid puuduvad