PPA esindajad aitavad Elisa esindustes ID-kaarte uuendada

Seitsmesed

Sellel nädalavahetusel on võimalik viies Elisa esinduses Tallinnas ja Tartus värskendada oma digitaalset identiteeti - Elisa esindustes on kohapeal politsei- ja piirivalveameti (PPA) esindajad, kes aitavad soovijatel ID-kaartide sertifikaadid uuendada ja Mobiil-ID aktiveerida, vahendab BNS.

"ID-kaartide teema on inimestele praegu väga oluline ja meil on hea meel, et saame sertifikaatide uuendamisele õla alla panna. Abistame meie kliente hea meelega, ning meie teenindustesse on oodatud ID-kaartide sertifikaate uuendama ka need inimesed, kes ei ole hetkel Elisa kliendid," ütles Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. 

"Paljudele klientidele on mugavam tegeleda digitaalse identiteedi värskendamisega nädalavahetusel ning seetõttu ühendasid Elisa ning PPA jõud, et inimestele appi tulla," ütles Andrus Hiiepuu. "Meil on juba riigiga seljataga üks edukas ühine aktsioon, kus Elisa teenindajad olid Mobiil-ID-id aktiveerimas politsei- ja piirivalveameti teeninduspunktides," lisas Hiiepuu. 

Vabariigi valitsus otsustas pärast 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaartide sertifikaadid peatada 3. novembri 2017 seisuga. Sertifikaate saavad ID-kaardi omanikud uuendada kuni 31. märtsini 2018. 

Elisa saab Mobiil-ID avada oma klientidele kiires tempos, kuna on juba poolteist aastat jaganud oma klientidele Mobiil-ID võimekusega SIM-kaarte. Elisa tuletab ka meelde, et Mobiil-ID on e-riigi ja riiklike toimingute teostamisel täna ainus alternatiiv ID-kaardile. 

Kommentaarid puuduvad