Arvamusfestival alustas ideekorjet

Seitsmesed

Arvamusfestivali korraldajad alustasid kolmapäeval ideekorjet, mille käigus oodatakse inimestelt ja organisatsioonidelt ettepanekuid aruteludeks augustis Paides peetaval Arvamusfestivalil, vahendab BNS.

"Oleme avatud kõigile teemadele, mis on tähendusrikkad Eesti inimestele ja ühiskonnale. Inspiratsiooni võib otsida ka sellest, et tänavu tähistavad oma sajandat juubelit kõik Balti riigid või et vahetult peale Arvamusfestivali algab aktiivne riigikogu valimiste kampaania," ütles Arvamusfestivali 2018 juht Maiu Lauring pressiteate vahendusel.

Tema sõnul on Arvamusfestival aastaid olnud edukas ühiskondlike murekohtade ülesleidmisel. "Nüüd on paras aeg tulla kokku selge sihiga luua või testida ka lahendusi," märkis Lauring, lootes, et kuues Arvamusfestival pakub rohkem lahendusi loovaid arutelusid.

"Arvamusfestivali raames on viiel aastal toimunud üle 900 arutelu, andes sadadele inimestele ja organisatsioonidele võimaluse tõstatada ja uues valguses käsitleda Eesti elu edasiviivaid teemasid. Eesti Vabariigi sajandal juubeliaastal soovime ühiselt tähistada, et demokraatlikus riigis on meil selline võimalus olemas," sõnas Lauring.

Kõik ideede esitajad peaks olema valmis pakutud arutelu ise korraldama ja tegema seejuures koostööd teiste ideede esitajatega. Arvamusfestivali korraldustiim juhendab ja nõustab ideede esitajaid nii arutelude sisu kui ka tehnilise ettevalmistuse vallas.

Festivali toimkond ootab ideid kuni 4. veebruarini. Lisaks eestikeelsetele aruteludele on väga oodatud ka vene-, inglise- ja mitmekeelsed mõttevahetused.

Arvamusfestival töötab kõik pakutud teemad läbi ning võtab programmi pääsenud ideede esitajatega ühendust märtsi alguses.

Kommentaarid puuduvad