Elroni rongidega sõideti mullu üle 7,3 miljoni korra

BNS

Elroni kaubamärki kasutava riigifirma Eesti Liinirongid AS rongidega sõideti eelmisel aastal üle 7,3 miljoni korra, reisijate arv kasvas aastaga 8 protsenti ning piletitulu kasvas aastaga 9 protsenti 13,2 miljoni euroni.

"2017. aasta oli Elronile igas mõttes edukas – suurenesid nii rongisõitjate arv kui ka piletimüügi tulu," ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip pressiteate vahendusel.

"Ettevõtte tulemused ületasid aasta alguses seatud eesmärke. Kõikidel kuudel tegime eelnevate aastatega võrreldes reisijate arvu osas parema tulemuse ning detsembri keskpaigas ületasime 7 miljoni reisija arvu piiri – esmakordselt Elroni ajaloos küündis ühe aasta jooksul reisijate arv nii kõrgele. Eriti edukas oli möödunud aasta suvi, mil suutsime kolmel järjestikusel kuul – nii juunis, juulis kui ka augustis püstitada piletitulu rekordi," märkis Ossip.

2017. aasta jooksul tehti Elroni rongidega 7,3 miljonit reisi, mis on 500 000 sõitu ehk 8 protsenti rohkem kui 2016. aastal. Elroni mullune piletitulu kasvas aastaga 9 protsenti 13,2 miljoni euroni.

Ossipi sõnul alustas möödunud aastal edukalt tööd Narva suunale lisatud ekspressrong. "Tallinn-Narva liinil on võrreldes ajaga enne uute rongide kasutuselevõttu väljumisi neljakordistatud ning sõitjate arv on näidanud kasvutrendi aasta-aastalt. Vaadates lisatud Narva ekspressrongi kasutajate arvu, saab kindlalt väita, et ekspress on hästi startinud, on selgelt näha, et nõudlus kiirrongi järgi oli igati olemas. Selle lühikese ajaga, mil ekspress sellel liinil olnud on, tehti eelmise aasta lõpus kahekümne päeva jooksul Narva ekspressrongidega koguni 5000 sõitu. Tervikuna on Tallinna ja Narva vahel sõitjate arv aastaga kasvanud 77 protsenti," lisas ta.

Tallinna ümbruses tehti mullu kõige enam sõite 1,4 miljonit Tallinn-Paldiski liinil, 1 miljon Tallinn-Riisipere liinil ja 928 000 Tallinn-Aegviidu liinil. Kaugliinidest olid kõige populaarsemad Tallinn-Tartu 960 000 reisiga, Tallinn-Viljandi 448 000 reisiga ja Tallinn-Narva 393 000 reisiga. Keskmiselt tehti Elroni rongidega 20 000 reisi päevas.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel.

Kommentaarid puuduvad