USA hoiatab Tallinnat külastavaid turiste taskuvaraste eest

Seitsmesed

Ameerika Ühendriikide võimud peavad Eestit turistide jaoks üldiselt ohutuks riigiks, külastajaid hoiatatakse Tallinna vanalinnas tegutsevate taskuvaraste ja võimalike pettuste ohvriks langemise eest, vahendab BNS.

"Eesti on suhteliselt turvaline riik, kuid jätkuvalt teeb muret väikekuritegevus Tallinna vanalinnas," öeldakse USA välisministeeriumi kolmapäeval avaldatud muudetud reisiinfo süsteemis.

Samas paigutatakse Eesti neljaastmelisel ohuskaalal kõige ohutumate riikide hulka.

Kuritegevuse ohvriks sattumise ärahoidmiseks soovitab USA riigidepartemangu konsulaarteenistus Eestit külastavatel inimestel olla tähelepanelik oma ümbruse suhtes ning püsida valvel taskuvaraste ja teiste "võimalusekasutajate" suhtes. Väikesed varaste grupid tegutsevad paikades, kus käib rohkem turiste nagu vanalinn, eriti Raekoja platsis, aga ka lennujaamas, bussi- ja rongijaamades ning keskturul.

Samuti on mõned üksikisikud sattunud ahistamise sihtmärgiks rassislistel põhjustel või seetõttu, et nad on äratuntavalt välismaalased.

USA võimud hoiatavad Eestit külastavaid inimesi ka krediitkaardipettuste ning internetis levivate rahanduslike ja kohtamisteemaliste pettuste eest.

Lisaks peaks olema tähelepanelik ka baarides ning turistidele mõeldud joogikohtades. Tasub jälgida jookide hindu, kuna neid võidakse turistide jaoks ülemääraselt kõrgeks tõsta. "(Baaride - BNS) juhtkond võib kasutada jõudu, et tagada raha kättesaamine külastajalt," lisatakse samas.

Tervishoiu valdkonnas hoiatatakse turiste entsefaliiti kandvate puukide, A-hepatiidi, tuberkuloosi ja HI-viiruse eest. "Tuberkuloos on Eestis kasvav probleem. HIV-i levik on Eestis Euroopa Liidu üks kõige kõrgemaid," öeldakse USA riigidepartemangus koostatud ülevaates.

Kommentaarid puuduvad