Lumine nädalavahetus tõi rohkelt õnnetusi kelgu- ja suusamäel

Seitsmesed

Lume ja külma tulekuga on Salva Kindlustusele laekunud teateid mitmetest juhtumitest, kus kindlustuse kliendid on libeda tõttu kukkudes end vigastanud või on kelgutamine või suusatamine lõppenud lausa traumapunktis.

Salva Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Evelin Loitmaa märkis, et oluliselt tõusis kindlustusjuhtumite arv viimasel nädalavahetusel, kui paljud pered olid lumist ilma nautimas suusaradadel või kelgumäel. “Teatatud on näiteks õnnetusest, kus laps kukkus kelgutades näoga vastu kivi,” märkis Loitmaa. “Samuti esines mitmeid põrutuse juhtumeid ning üks laps rebestas suusamäel oma kannakõõlust.”

Samas ei ole kelgumäe õnnetused alati lastega seotud – Salva on saanud teateid ka ennast vigastanud lapsevanematelt. „Eelmisest aastast on üks õnnetu lugu, kui isa väänas lapsega kelgutades oma jalga nii, et pidi peale seda üle paari kuu haiguslehel olema,” meenutas Loitmaa.

Loitmaa selgitas, et libedaga kukkumised ja põrutused on tavapärased, aga tükk aega ennast oodata lasknud lumi on tuntavalt tõstnud just lastega toimunud õnnetusjuhtumite arvu. “Üldiselt on talveperioodil sagedased erinevate siseruumide spordialadega seotud traumad, mis on saadud näiteks pallimängude ja rühmatreeningute käigus,” märkis Loitmaa.

Lastega juhtub enim vigastustega õnnetusi just lasteaia- ja algkoolieas, kuid ka lapsega toimunud õnnetus võib kindlustuse puudumisel tekitada olukorra, kus pere sissetulek seetõttu väheneb. “Kui lapsevanem peab vigastada saanud lapsega koju jääma ja ei saa tööl käia, siis see võib lüüa valusa augu pere eelarvesse. Tavapärased hüvitised kergemate põrutuste ja luumurdude korral jäävad 150 – 500 euro vahele, olenevalt poliisile valitud kindlustussummast,” selgitas Salva Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht.

"Talverõõmude nautimine on alles hoo sisse saanud, mistõttu kutsume nii lapsi kui nende vanemaid üles ettevaatlikkusele. Kindlasti on mõistlik uurida lähemalt õnnetusjuhtumikindlustuse kohta, mis nii eelpool kirjeldatud traumade, aga ka paljudel muude ootamatute vigastuste puhul teeb paranemise vähemalt majanduslikus mõttes oluliselt lihtsamaks." 

Kommentaarid puuduvad