Eesti Post vähendab märtsiks kirjakastide arvu kuni neljandiku võrra

BNS

Omniva kaubamärki kasutav Eesti riiklik logistikafirma AS Eesti Post korrastab veebruari ja märtsikuu jooksul Eesti kirjakastide võrgustikku, mille tulemusel vänedatakse kirjakastide arvu kuni neljandiku võrra.

Korrastamise aktsioon toimub järk-järgult kõikides maakondades üle kogu Eesti ning vähekasutatud kirjakastidele leitakse uued asukohad kohalike omavalitsuste ning elanikega koostöös. Seejuures pole praegu veel kindel kui palju kirjakaste ikkagi kinni pannakse, see otsus tehakse koostöös kohalike inimestega. "Seda lõplikult ei oskagi öelda, sest meie projekt seisneb selles, et küsime kohalike inimeste käest tagasisidet ja selle alusel otsustame. Veerand kirjakaste seisab tühjana ja selle hulgast teatud osa suletakse," ütles Omniva kommunikatsioonijuht Kaja Sepp BNS-ile.

"Kirjakastide võrgustik on korrastamata juba pikki aastaid, kuid inimeste liikumisteed ja harjumused on selle aja jooksul kardinaalselt muutunud. Selleks, et postiteenuse kasutamine muutuks inimestele mugavamaks, soovime paigutada kirjakastid asukohtadesse, kus kohalikel elanikel on neid kõige mugavam kasutada," ütles Omniva postilogistika osakonna juht Mait Mikker.

Kirjakastide võrgustiku uuendamine tuleneb sellest, et ligi veerand Eesti kirjakastidest asuvad kõrvalistes asukohtades ning neid ei kasutatud kuu aja jooksul kordagi. Vähese kasutusega kastid moodustavad pooled kõikidest kirjakastidest. Lisaks näitas Eesti posti poolt läbiviidud uuring, et inimesed kasutavad käidavates kohtades asuvaid kirjakaste rohkem, isegi kui vähemkäidavas kohas asuv kirjakast on elu- või töökohale lähemal.

Kuna tühjade kirjakastide igapäevane kontrollimine tähendab suurt ajakulu postiljonidele, mille tõttu pikenevad kirjakanderingid ning suurenevad kulutused, siis otsustas Eesti Post korrastada kirjakastide võrgustiku.

Pärast käidavamate asukohtade väljaselgitamist teatatakse elanikke uute kirjakastide asukohtadest. Uute asukohtade valimisel lähtutakse eeldusest, et kirjakastid jääksid siiski mõislikusse kaugusesse ja oleksid kooskõlas seaduse nõuetega.

Elanike kaasamine ning täpsema info jagamine piirkonna kirjakastide asukohtade osas toimub läbi kohaliku meedia. Ettepanekuid kirjakastide asukohtade osas saab esitada aadressile [email protected]. Ettepanekule tuleb kindlasti lisada valla või linna ja küla täpne nimi ning võimalikult täpne asukohakirjeldus.

Eestis on praegu kokku ligi 2500 kirjakasti. Eesti Post ja konkurentsiamet on jõudnud arvamusele, et kirjateenuse kättesaadavuse tagamiseks oleks Eestis vaja 1845 kirjakasti.

Kommentaarid puuduvad