Riik kaalub teehooldusnõuete karmistamist

BNS

Tulenevalt mitmetest viimasel ajal juhtunud rasketest liiklusõnnetustest on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös maanteeametiga analüüsimas, kas oleks vaja karmistada teehooldusnõudeid.

"Me valmistame ette teehooldusnõuete tõstmist. Loomulikult tuleb sealjuures silmas pidada, et see tuleb teehooldajatega läbi rääkida ning iga normi tõstmine võib kaasa tuua ka lisakulutusi," ütles majandusminister Kadri Simson neljapäeval valitsuse pressibriifil.

Teehoiu nõuete võimaliku tõstmise taustal tuleb siiski Simsoni sõnul silmas pidada ka seda, et Eesti ilmastiku tingimustes ei saavuta riik kunagi seda, et tuisu korral suudaks teehooldaja tagada koheselt selle, et väljas oleks puhas asfalt. "Halbade teeolude korral peavad ka liiklejad ise valima õige sõidustiili," rõhutas Simson.

Peaminister Jüri Ratas lisas, et neljapäeval valitsuses toimunud teehoiukava arutelul avaldasid mitmed valitsusliikmed arvamust just liiklusohutuse tõstmise aspektist lähtuvalt.

Kommentaarid puuduvad