Piduliku lipuheiskamise ajaks pannakse Toompeale üles kolm ekraani

BNS

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks 24. veebruari hommikul püstitatakse Toompeale kolm suurt ekraani, et kõik pidulikule lipuheiskamise tseremooniale saabujad saaksid sündmust jälgida.

"Kuna seekord on varahommikuks Toompeale oodata eriti palju rahvast on riigikogu kantselei korraldusel üles pandud kolm suurt ekraani koos kõlaritega, et ka need, kes Kuberneri aeda ei mahu, saaksid üritusest osa," ütles riigikogu pressiesindaja reedel BNS-ile.

Üks ekraan paigaldatakse Kuberneri aeda, üks Falgi teele Lindakivi vasta ja üks Lossi platsile. Pildi toodavad RGB ja ETV, mis teeb sündmusest ka otseülekande.  

Kuberneri aias algab pidulik riigilipu heiskamise tseremooniale hümni saatel kell 7.33. Kõne peavad riigikogu esimees Eiki Nestor ja Tallinna Reaalkooli abiturient Mathias Kübar. Õnnistussõnad ütleb Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. Eesti iseseisvusmanifesti loeb ette Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli neljanda kursuse üliõpilane, Voldemar Panso preemia laureaat Priit Põldma. Tseremoonial esinevad ka Eesti Meestelaulu Selts ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Pärast pidulikku lipuheiskamise tseremooniat saavad kõik koos rahvamuusikute ja -tantsijatega proovida eesti rahvatantse, selleks on kohal seitse rahvatantsurühma.

Kommentaarid puuduvad