Täna
16. dets
-5...0
-9...-1
Homme
17. dets
-5...1
-7...-1

Eesti

Vabaerakond korraldab laupäeval seminari eestluse lätetest

Foto: Tiit Blaat/Delfi
12:48 17. veebruar 2018
Autor: BNS

Vabaerakonna algatusel toimub laupäeval Siniallikatel seminar pealkirjaga "Eesti. Põliselt ja uudselt", kus teemaks eestlus ja selle lätted.

"Miks on eestlased ajaloo jooksul saanud just sellisteks nagu praegu oleme? Ning milliseid põliseid väärtusi peame igal juhul edasi kandma oma järeltulijatele?" loetles arutlusele tulevaid küsimusi Vabaerakonna esimees Artur Talvik, kelle sõnul on Eesti riigi sajanda juubeli eel oluline meenutada, et siinsel maalapil on inimasustus kujunenud enam kui 10 tuhat aastat tagasi.

Seminaril arutavad Andres Heinapuu, Tiit Kaasik, Sirje Kiin, Oliver Loode, Jaak Prozes, Artur Talvik ja Kauksi Ülle Eestimaal tuhandete aastate jooksul kujunenud põlisrahva lugu. Samuti diskuteeritakse põlisrahva olemuse ja käekäigu üle nii meie kui ka teiste soome-ugri rahvaste elualadel, looduslike pühapaikade säilitamisest ning metsa mõjust meie mentaliteedile ja elulaadile.

Seminar Siniallikatel algab laupäeval kell 12 matkaga, mida juhivad Jaak Prozes ja Tiit Kaasik. Kolmest suuremast allikast koosnevate Saula Siniallikate vooluhulk on 20-30 liitrit sekundis. Allikate erinev värvitoon tuleneb valguse peegeldumisest allika põhjas hõljuvatelt liivaosakestelt. Nii on Siniallikas rohekassinine, Mustallikas pruunikasmust ja Valgeallikas hallikassinine.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?