Sajandi uudised: 1918. aastal oli inimestel õigus saada tasuta liha

Annely Adermann

Uus Päevaleht kirjutas 1918. aastal, et Tartu linna lihapoest on inimestel igal kuul õigus saada teatav hulk tasuta liha.

„Sajandi uudiseid“ on lugudesari, mis sündis tänu Eesti Ajaloomuuseumile. Eesti ajalehtedest kogutud erineval ajal ilmunud uudisnupud näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Kasutatud on klikke otsivast meediast tuttavat tehisliku uudisväärtuse stiili, keerates vindi ajaloolisel moel üle. Seepärast on selge, et päris ajaloo ülevaate saab huviline ainult Ajaloomuuseumist, sest just Eesti Ajaloomuuseum on sel teemal eestkõneleja ja autoriteedi allikas. Maarjamäe lossis saab uudistada sajandinäitust „Minu vaba riik“ ning saada teada, kuidas asjad tegelikult olid.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/921149[/embed]

Kommentaarid puuduvad