Homme
17. dets
-5...0
-7...0
Ülehomme
18. dets
-5...1
-7...1

Eesti

Mahukas uuring paljastab kaitseväe karmi argipäeva: ajateenijaid kimbutavad nii paanikahäired kui depressioon

Foto: Andres Putting/Delfi
13:11 07. märts 2018
Autor: Seitsmesed

Täna esitleti Tartus kaitseväe tellitud ja Tartu ülikooli teadlaste poolt läbi viidud uuringut kaitseväe kohta. Uuringust selgub, et probleeme on nii ajateenijate väljaõppe füüsilise treeningu taseme kui ka vajaliku psüühilise keskkonna tagamisega.

Selgub, et kõrgeim on valmidus ajateenistusse astuda kohe pärast keskhariduse omandamist. Negatiivsemalt meelestatud ajateenijad on aga pigem 23-aastased ja vanemad ning pereinimesed, kelle hulgas on ka kõige suurem ajateenistusest väljalangejate hulk. Kokku langeb ajateenistusest välja umbes 20 protsenti seda alustanutest.

Ka ei tõsta ajateenistus kaitseväes huvi edaspidi tegevteenistusse jäämiseks. 

Loe refereeritud artiklit täismahus Delfist!


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?