Põhja-Eesti Regionaalhaigla kutsub une teemalisele teabepäevale

Seitsmesed

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kutsub inimesi reedel teabepäevale "Kosutav uni = parem tervis", vahendab BNS.

16. märts on rahvusvaheline unepäev ning selle päeva tähistamiseks kutsub PERH unehäirega inimesi osalema kella 10-13 haigla E-korpuse saalis toimuval teabepäeval, teatas „Kosutav uni = parem tervis“, teatas PERH-i pressiesindaja neljapäeval BNS-ile.

Teabepäeva korraldaja, PERH-i pulmonoloog-unearst ning unemeditsiini seltsi juhatuse liige Erve Sõõru ütles, et uneaeg on väga oluline. "Näiteks 50-aastasena oleme kulutanud magamisele 16 aastat, seega on uneaeg väga pikk ja oluline aeg inimese elus, mida tasub hea tervise nimel väärtustada," sõnas Sõõru. "Unemeditsiini keskusena hoolime oma patsientide unest ning rahvusvahelise unepäeva puhul on otsustanud PERH-i tippspetsialistid taas rääkida unehuvilistele unest ning teemadest, millest vastuvõtul pahatihti rääkida ei jõua nagu näiteks sellest, et mida teha, et voodisse minnes tuleks uni ruttu ning kuidas saavutada rahulikku ja kosutavat und."

Teabepäeval teevad huvitavad ettekanded haigla kliinilise toitmise spetsialist Hanna-Liis Lepp, psühhiaater Merit Kudeviita, füsioterapeut Helen Tamm ning loovterapeut Kaia Laurik. Avatud on näitus, kus tutvustatakse erinevaid unetooteid. Osalemine teabepäeval on tasuta ning eelregistreerimine ei ole vajalik.

Unemedistiini kohta leiab rohkem teavet aadressilt www.regionaalhaigla.ee/et/unemeditsiin .

Kommentaarid puuduvad