Ratas IMF-ile: eelarve jõuab tasakaalu aastaks 2020

BNS

Peaminister Jüri Ratas märkis kohtumisel Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) esindajatega, et Eesti täidab keskpika perioodi eelarvetasakaalu eesmärki, tasakaalu jõutakse kava kohaselt aastaks 2020 ning samal ajal langetatakse veelgi riigi madalat võlakoormust.

Kohtumisel tutvustas peaminister Jüri Ratas valitsuse eelarvepoliitikat ning tegevusi pikaajalise majanduskasvu toetamiseks, tootlikkuse tõstmiseks ja tööturuprobleemide lahendamiseks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ratas tõi esile, et 2017. aastal saavutatud 4,9-protsendiline majanduskasv oli märkimisväärselt suurem kui eelnevatel aastatel ning hõlmas enamikku valdkondi. Peaministri sõnul pingutab valitsus selle nimel, et majanduse areng oleks jätkusuutlik ja kaasav.

Ratase sõnul peab valitsus oluliseks keskpikas perioodis investeeringuid võrdsema ühiskonna arengusse, tootlikkuse suurendamisse, tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkusse ja kaitsevõime tugevdamisse ning EL-i fondidest rahastatavate projektide nagu näiteks Rail Baltic kaasfinantseerimist.

Peaminister märkis, et osapooled nõustusid, et läbimõeldud ja tulevikku suunatud maksupoliitika on võtmetähtsusega stabiilse majandusarengu säilitamiseks, oluline on olla valmis muudatusteks, mida toob nii järgmine Euroopa Liidu pikaajaline eelarve kui ka rahvastiku vananemine.

Lisaks andis peaminister ülevaate peagi algavast riigi eelarvestrateegia 2019–2022 arutelust, majandusarengu valitsuskomisjoni tööst tootlikkuse tõstmisel ja tööhõive probleemide lahendamisel, sealhulgas meetmetest võõrtööjõu kvootide suurendamise osas.

Samuti rääkis ta töövõimereformi käigust, valitsuse algatatud pensionireformist ning teistest Eesti majandusarengu seisukohalt olulistest teemadest.

IMF-i delegatsioon avaldab oma hinnangu Eesti majanduse kohta järgmisel esmaspäeval.

Kommentaarid puuduvad