Ornitoloogid kutsuvad pühapäeval linnades linde vaatlema

BNS

Ornitoloogiaühingu korraldusel peetakse eeloleval pühapäeval linnade linnuvaatluspäev, mille eesmärk on juhtida tähelepanu linnades leiduvale linnurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele.

Linnade linnuvaatluse stardipauk antakse varahommikul kell 5, teatas ühingu esindaja kolmapäeval BNS-ile. Varasest kellaajast ei tasu end siiski lasta heidutada, sest arvesse lähevad kõik linnas tehtud linnuvaatlused, mis on tehtud kuni kella 13-ni. Seega peaks retkeks piisavalt aega olema ka hilisemal ärkajal.

Üritusest osavõtmiseks ei pea linnuretkel viibima kogu aja ning tundma ei pea kaugeltki kõiki meil esinevaid linnuliike. Peamine on vaid see, et leitakse kasvõi tunnikene aega linnades olevat linnurikkust imetleda ning seejuures pannakse kirja ikka vaid need linnuliigid, kelle äratundmises täiesti kindlad oldi.

Mullu võtsid linnuvaatluspäevast osa 24 Eestimaa linna ning linnade peale kokku kohati koguni 111 erinevat linnuliiki.

Linnade linnuvaatluspäeva tulemused tuleb edastada juba pühapäeva hiljemalt kella 16-ks e-postiga aadressile [email protected] . Tulemustes tuleb ära märkida osalejate nimed, vaatlusalaks olnud linna nimi ning vastavalt ülal toodud reeglitele vaadeldud linnuliikide loend. Samuti palume ära märkida, kas linnuvaatlus toimus ökoretkena või kasutati võistluse käigus ka mootorsõidukit.

Kommentaarid puuduvad