Elektrilevi taotleb võrgutasu langust

BNS

Elektrilevi esitas konkurentsiametile materjalid ettevõtte kulude ja tulude hindamiseks ning taotleb võrgutasu langust; võrguteenuse keskmise hinna languseks võib kujuneda ligikaudu 8 protsenti.

Võrguteenuse hinda võimaldavad langetada kasvanud tarbimismahud, soodsad intressimäärad ja Elektrilevi kasvanud efektiivsus ehk kokku hoitud püsikulud. Samuti mõjutab hinda lõppenud kaugloetavate arvestite paigaldus ja seeläbi stabiliseerunud investeerimismahud, teatas Elektrilevi.

Esitatud materjalide põhjal viib konkurentsiamet läbi Elektrilevi kulude ja tulude eelanalüüsi, misjärel esitab Elektrilevi ametile hinnalangetamise taotluse. "Seetõttu ei saa täna veel lõplikest numbritest rääkida, kuid prognoosime, et keskmise hinna langus võib jääda 8 protsendi juurde," ütles Elektrilevi äriarenduse valdkonna juht Priit Treial ning lisas, et hinnamuutus ei tule kõikides pakettides ühtlane.

Eelduste kohaselt jõustub uus hind 2019. aasta algusest. Hinnakirjad peavad avaldatud oleme hiljemalt kolm kuud enne hinnamuudatust.

2017.aastal vähenes Elektrilevi klientidele võrguteenuse keskmine hind kahe hinnalangusega kokku ligikaudu 9 protsenti.

Seejuures on soodsat mõju hinnale avaldanud ka peakaitsme suurusest sõltuv püsitasu ehk möödunud aastast muutunud hinnakujundus. "Viimase aasta jooksul on loobutud 3 protsendist kasutult seisnud võrguvõimsusest ja lõpetatud enam kui 1000 võrgulepingut kohtades, kus elektrit ei tarbitud. Tänu sellel ei pea Elektrilevi enam ülal hoidma ja uuendama kasutuna seisnud võrguressurssi. Seega on püsitasu juba praegu andnud võrguteenuse tarbijatele tervikuna kasuliku efekti," märkis Treial.

Riigifirma Eesti Energia tütarfirma Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis ning haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Kommentaarid puuduvad